ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ УКРЕЛЕКТРОПРОФСПІЛКИ ПРОВЕЛА НАВЧАННЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФСПІЛКИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

2021_02_zp1.jpg

Запорізька обласна організація профспілки після багатомісячної перерви у зв'язку із введенням у країні карантинних заходів провела 4-5 лютого 2021 року дводенний семінар для представників профспілок з питань охорони праці підприємств енергетики, електротехнічної промисловості та навчальних закладів.

При проведенні семінару було забезпечене дотримання встановлених карантинних заходів щодо боротьби з коронавірусною інфекцією.

2021_02_zp2.jpg

Усього пройшли навчання 25 чоловік з 7 підприємств галузі й навчальних закладів. З первинної профспілкової організації ТОВ «Інтеренергосервіс» були представники з 7 регіонів України, у т.ч. з Придніпровського, Запорізького, Ладижинського, Бурштинського, Луганського, Добротвірського та Криворізького цехів.
Відкрив семінар голова облпрофорганізації Зємка Едуард Григорович, який сконцентрував увагу слухачів на ролі профспілкових організацій у трудових правовідносинах з роботодавцями у сучасних умовах та завданнях, які стоять перед представниками трудових колективом з питань охорони праці.

2021_02_zp3.jpg

З темою «Соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань» ознайомив Олійник Микола Захарович, який багато часу очолював обласний фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.
Скороходов Ігор Олегович, головний технічний інспектор праці Запорізької обласної організації профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України розкрив тему: «Громадський контроль за дотриманням законодавства з охорони праці. Повноваження і права профспілок у цій сфері. Практико-правові аспекти ведення колективних переговорів і формування розділу «Охорона праці» у колективному договорі. Електробезпека та атестація робочих місць».
Розглядались питання «Гігієна праці, медичні огляди і надання першої допомоги потерпілим у результаті нещасного випадку», «Пожежна безпека» та інші.
Учасники семінару одержали відповіді на багато питань, які їх цікавили, поділилися досвідом профспілкової роботи.
Підвела підсумки проведення семінару Вершиніна Віта Андріївна, заступник голови облпрофорганізації.
Навчання пройшло в теплій, дружній атмосфері. Учасники семінару подякували лекторам за предметні та кваліфіковані лекції.
По закінченню навчання представникам профспілок з питань охорони праці, які успішно склали іспити, були вручені посвідчення і вкладиші до них, які надають їм право на виконання профспілкових обов'язків з питань охорони праці за місцем роботи.

ОРГКОМІТЕТ