Захист прав молоді в умовах війни

2023_12_molod1.jpg

1 та 2 грудня п.р. у Києві пройшов семінар на тему «Захист прав молоді в умовах війни», організований Молодіжною Радою ФПУ за підтримки Фонду Фрідріха Еберта.
У заході від Укрелектропрофспілки взяли участь Оксана Сердюк, Голова Молодіжної Ради Укрелектропрофспілки, та Анастасія Пруднікова, заступниця Голови Молодіжної Ради Укрелектропрофспілки з міжнародної роботи.

2023_12_molod2.jpg
2023_12_molod3.jpg

Протягом двох днів учасники брали участь в обговоренні наступних тем: як боротись із дискримінацією на робочому місці, колективний договір як основний інструмент захисту прав працівників, захист прав жінок та 190 Конвенція МОП, трудові права та гарантії для жінок.

2023_12_molod4.jpg
2023_12_molod5.jpg

Тренерами на семінарі виступили Павло Прудніков, заступник Голови Атомпрофспілки, Ірина Орловська, керівниця управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання, Світлана Ліщук, голова молодіжної ради Хмельницької області, голова первинної профспілкової організації співробітників і студентів Подільського державного університету, Інна Кудінська та Надія Йолкіна, юристки ГО «Трудові ініціативи».

2023_12_molod6.jpg
2023_12_molod7.jpg

На другий день семінару під час роботи у малих групах учасники мали змогу напрацювати та презентувати власні ідеї щодо подальшої роботи Молодіжної Ради ФПУ. Модераторкою дискусії виступила Іванна Храпко, Голова Молодіжної Ради ФПУ.
Наприкінці, учасники отримали сертифікати за проходження семінару та мали змогу обмінятись власними враженнями та здобутим досвідом.